Grupa
Beth Elon, Smakując Toskanię. Apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach.
Beth Elon
Smakując Toskanię. Apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach.
Recenzje książek kulinarnych

      Książka ta jest swojego rodzaju przewodnikiem kulinarnym po Toskanii. Autorka prowadzi nas szlakiem regionalnych, wiejskich trattorii i bezpretensjonalnych restauracji, gdzie wciąż gotuje się według starych zasad. Uważa ona, iż to właśnie najważniejszą częścią dziedzictwa ludowej kultury Toskanii jest to co nazywa się "cucina povera", ubogą kuchnią, aczkolwiek określenie to nie jest adekwatne do tej kuchni. Jest ona bowiem rzeczywiście prosta, ale cała kulinarna tracycja na pewno nie jest uboga. Jest kreatywna, innowacyjna i zawsze bazuje na najświeższych składnikach.

    

     Jest tutaj mnóstwo przepisów wypróbowanych osobiście przez autorkę, niektóre produkty można zamienić, jeśli trudno byłoby je zdobyć, ale na pewno warto wypróbować choć część, co zamierzam zrobić i zamieścić kilka przepisów i opisów wykonania na kulinarnym blogu.

OCEŃ WPIS

5.0
liczba głosów: 0
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ