Grupa
Pomidorowa bruschetta

Pomidorowa bruschetta

Składniki:
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
6 włoskich śliwkowych pomidorów obranych, oczyszczonych z pestek i pokrojonych
lub
800 g pomidorów z puszki, obranych i pokrojonych na małe kawałki
1 duża papryczka peperoncino, drobno pokrojona
1 mały pęczek bazylii, drobno posiekanej
sól
4 grube tosty z włoskiego chleba
ok.1 h
1
0

1. Oliwę rozgrzać. Wcisnąć czosnek. Kiedy zacznie bulgotać, dodać pomidory i papryczkę. Gotować, aż całość zgęstnieje.

2. Dodać bazylię i sól. Zdjąć z ognia.

3. Każdą opieczoną kromkę natrzeć czosnkiem obficie. Na wierzch położyć sos dość grubo. Podawać na ciepło.

 

 

Przepis ten również pochodzi z książki Beth Elon. Ja użyłam dużo więcej czosnku, bo lubię. I całość nabiera wyrazistego smaku. Nie muszę dodawać, że o jakości tej potrawy decyduje przede wszystkim jakość pomidorów. Lepiej więc kupić puszkę włoskich pomidorów niż nasze krajowe zimowe owoce.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Aromatyczna pasta pomidorowa do prostych przekąsek.
Majka Puchalska
Świeża, radosna, różnorodna
Jowita Grzeszczyk
Bosko pachną, doskonale smakują
Magdalena Tuła
Puszyste parmezanowe kluseczki, które dodają smaku świątecznemu posiłkowi
WŁOSKIE MEBLE - ITALIASTYLE
Meble włoskie - KRZESŁO A CASA

KRZESŁO A CASA

488.00 PLN
ZOBACZ PRODUKT
Meble włoskie - OKRĄGŁY, ROZKŁADANY STÓŁ ARDO JADALNI

OKRĄGŁY, ROZKŁADANY STÓŁ ARDO JADALNI

5498.00 PLN
ZOBACZ PRODUKT
Meble włoskie - RAMKA NA ZDJĘCIA MILLENNIO

RAMKA NA ZDJĘCIA MILLENNIO

145.00 PLN
ZOBACZ PRODUKT