Grupa
Sałatka z melonem i rybą

Sałatka z melonem i rybą

Składniki:
400 g makaronu rurki
200 g melona
200 g gotowanego pstrąga
pęczek szczypiorku
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
sól
30 min.
1
1

1. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody, odcedzić i zahartować.

2. Pstrąga ugotować i ostudzić. Pokroić w paseczki.

3. Z melona wykroić kulki.

4. Wymieszać wszystkie składniki.

5. Z cytryny, oliwy i soli przygotować sos. Polać nim sałatkę, delikatnie wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem.

6. Podawać od razu.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1

KOMENTARZE:

Autor: Test
terst tc

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Jak z toskańskiego lasu
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Majka Puchalska
Liguryjski sos o niezwykłym aromacie i doskonałym smaku
Beata Pszczółka
Inne oblicze ciecierzycy