Grupa
Grillowany tercet warzywny

Grillowany tercet warzywny

Składniki:
1 bakłażan (im bardziej smukły, tym lepszy)
1 cukinia
3 ziemniaki o podobnym kształcie
sól, pieprz, oliwa, ewentualnie ulubione zioła
40 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Ten dodatek do mięs i ryb można przygotować na grillu, na grillowej patelni lub w piekarniku.

 

Wszystkie warzywa trzeba pokroić w plasterki (ziemniaki wcześniej należy obrać).

Aby zachować efektowną fakturę, można pokroić je specjalnym nożem, który tworzy fale.

 

Posolić, popieprzyć, obtoczyć w ziołach i oliwie.

 

Poddać obróbce termicznej na grillu, patelni lub w piekarniku.

 

Podawać na gorąco jako doskonały sycący dodatek do mięs i ryb.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Magdalena Tuła
Aromatyczna pasta pomidorowa do prostych przekąsek.
Beata Pszczółka
Smakowite
Beata Pszczółka
Inne oblicze ciecierzycy