Grupa
Szparagi zapiekane z parmezanem

Szparagi zapiekane z parmezanem

Składniki:
6-7 zielonych szparagów
3 łyżki masła
50 g tartego parmezanu (2-3 duże łyżki)
natka pietruszki (kilka gałązek)
sól, pieprz
25 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Szparagi obrać, jeśli są grube i zdrewniałe. Zazwyczaj jednak w przypadku szparagów zielonych wystarczy odciać lub odłamać zdrewniałe końcówki.

 

Na 2-3 minuty wrzucić do wrzątku, podgotować.

 

2 łyżki masła wymieszać z posiekaną drobno natką pietruszki, solą i pieprzem.

 

Pozostała częścią masła wysmarować formę do zapiekania.

 

QWyjęte z wody i odsączone szparagi ułożyć w naczyniu, rozrzucić lub rozsmarować na nich mieszankę masła, natki i przypraw.

 

Posypać obficie parmezanem. Nie oszczędzać, bo parmezan nadaje potrawie lekko pikantny smak.

 

Wstawić do gorącego piekarnika, zapiekać, aż parmezan lekko się zarumieni. To Zaledwie kilka minut.

 

Danie jest gotowe do jedzenia, najlepsze jest na ciepło.

Jest wyrafinowane, a takie proste do przygotowania. 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Ciasteczka o smaku parmezanu
Jowita Grzeszczyk
Ależ kolory i smaki!
Beata Pszczółka
Pokaż kotku, co masz w środku
Beata Pszczółka
We włoskich barwach
WŁOSKIE MEBLE - ITALIASTYLE
Meble włoskie - TAPICEROWANE KRZESŁO MIRO DO JADALNI

TAPICEROWANE KRZESŁO MIRO DO JADALNI

985.00 PLN
ZOBACZ PRODUKT
Meble włoskie - WYSOKA KOMODA EVOLUTION

WYSOKA KOMODA EVOLUTION

3856.00 PLN
ZOBACZ PRODUKT
Meble włoskie - KRZESŁO LIGHT DO JADALNI

KRZESŁO LIGHT DO JADALNI

2015.00 PLN
ZOBACZ PRODUKT