Grupa
Frittata con zucchine e mozzarella

Frittata con zucchine e mozzarella

Składniki:
8 jaj
1 mozzarella
1 średnia cebula
1 cukinia
4 łyżki tartego parmezanu
sól, pieprz i oliwa z oliwek
10 minut
10
2

Przygotowanie:


Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulkę, dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię.

 

W osobnym naczyniu ubijamy jaja, doprawimy solą i pieprzem, dosypujemy tarty parmezan.

 

Na miękką cebulkę i cukinię wylewamy przygotowane jaja i lekko mieszamy, aby składniki się połączyły.

 

Pod przykryciem na małym ogniu smażymy 5 minut, na koniec posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą.

Przygotowana porcja wystarcza na 4 osoby.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4.8
liczba głosów: 10

KOMENTARZE:

Autor: Kasia
a czy to nie jest tak, że frittatę oryginalnie robi się w piekarniku (albo w piecu)? Tak widziałam w jednym z programów kulinarnych....?
Autor: Radek Mielecki
Wypróbowane i przetestowane i zjedzone ze smakiem :) polecam

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Zabawne i świeże, jak włoskie lato
Magdalena Tuła
W sezonie na spotkania przy stole pod chmurką polecam grillowane warzywa. Niebo w ustach...
Beata Pszczółka
Ciasteczka o smaku parmezanu
Beata Pszczółka
We włoskich barwach