Grupa
Parmezanki

Parmezanki

Składniki:
150 g mąki pszennej
75-80 g tartego parmezanu
100 g masła
1 żółtko
2
0

Przygotowanie:

 

Wszystkie składniki połączyć, a następnie wyrobić z nich ciasto.

 

Po wyrobieniu podzielić je na dwie części i z każdej utoczyć wałeczek.

 

Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę, dwie.

 

Kiedy porządnie się schłodzi, wyjąć i pokroić na plasterki grubości ok. 1 cm.

 

Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180 stopni.

 

Piec, aż ciasteczka zaczną nabierać lekkiego rumieńca.

W trakcie można przewrócić je drugą stronę, by rumieniec również był dwustronny.

 

Całe pieczenie nie powinno przekroczyć 20-25 minut.

 

Wyjąć, przestudzić, podawać jako słoną przekąskę.

 

Pyszności

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Radosław Mielecki
Zaskakujący smak
Romana Bielecka-Krupa
Pełna smaku
Jowita Grzeszczyk
Zdrowa i świeża
Beata Pszczółka
Zabawne i świeże, jak włoskie lato