Soczewica z makaronem i pomidorami
Składniki:
Przygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę, czosnek, cebulę i natkę pietruszki posiekać.
Wrzucić do garnka, podsmażyć na oliwie.
Po kilku minutach dodać pomidory i soczewicę, a także wodę lub gotowy bulion.
Kiedy płyn zagotuje się, zmniejszyć ogień i pozostawić garnek około 20-25 minut, aż soczewica zmięknie.
Spróbować, doprawić, zwiększyć ogień i wrzucić 2-3 garście makaronu.
Danie będzie gotowe, kiedy makaron będzie miękki.
Na początku potrawa ma konsystencję zupy, ale wkrótce wchłonie płyn i przy odgrzewaniu będzie już gęsta jak potrawka.
Na smaku absolutnie nie traci, staje się nawet bardziej sycąca.
I naprawdę pyszna.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Może ta nazwa PASZTET nie do końca jest adekwatna, ale potrawa wyśmienita, koniecznie trzeba jej spróbować.
Magdalena Tuła
Odnalazłam cudowne wiosenne zielone risotto przygotowane z młodymi liśćmi szpinaku. Polecam.
