
Serniczek z ricotty
Składniki:
1. W misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać rocottę i imbir nadal ubijając.
2. Dodać skórkę i sok z cytryny.
3. Stopniowo dodawać mąkę, mieszając.
4. Ciasto najlepiej piec na okrągłej blaszce.
5 Piec około 40 min. aż ciasto wyrośnie i zrumieni się z wierzchu.
KOMENTARZE:
Autor: Kasia
Jaka wielkość foremki i temp. pieczenia?
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
To jest "wariacja" na temat tiramisu - łatwiejsza do podania, bardziej podzielna i dłużej zachowująca świeżość.
Magdalena Tuła
Mocny alkohol o silnym aromacie mięty, przydatny w czasie długiego biesiadowania przy obficie zastawionym stole.
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.