Grupa
Bellini

Bellini

Składniki:
7/10 szampana
3/10 soku lub nektaru brzoskwiniowego
15 minut
4
0

Przygotowanie:

 

Drink można przygotować z gotowego soku lub nektaru brzoskwiniowego, ale można też wziąć dojrzałą brzoskwinię, umyć ją, przekroić, wyjąć pestkę, drobno pokroić i dokładnie przetrzeć.

 

Miąższ brzoskwiniowy dobrze jest schłodzić, umieszczając miseczkę z brzoskwinią w pokruszonym lodzie.

 

Następnie wlać do wysokiego kieliszka typu flet i dopełnić szampanem w proporcjach trzy części soku do siedmiu części szampana.

 

Podawać bez dekoracji.

 

Ten słodko-kwaskowy drink można pić o każdej porze dnia, świetnie się sprawdza jako aperitif.  

 

Pić w dobrym towarzystwie :)

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 4
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Brzoskwiniowa radość
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.
Beata Pszczółka
Ciasto kasztanowe