Bellini
Składniki:
Przygotowanie:
Drink można przygotować z gotowego soku lub nektaru brzoskwiniowego, ale można też wziąć dojrzałą brzoskwinię, umyć ją, przekroić, wyjąć pestkę, drobno pokroić i dokładnie przetrzeć.
Miąższ brzoskwiniowy dobrze jest schłodzić, umieszczając miseczkę z brzoskwinią w pokruszonym lodzie.
Następnie wlać do wysokiego kieliszka typu flet i dopełnić szampanem w proporcjach trzy części soku do siedmiu części szampana.
Podawać bez dekoracji.
Ten słodko-kwaskowy drink można pić o każdej porze dnia, świetnie się sprawdza jako aperitif.
Pić w dobrym towarzystwie :)
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.
Magdalena Tuła
Drożdżowe ciasto, w smaku przypominające panettone. Łatwe do wykonania. I ten aromat...
