Grupa
Sałatka w makaronowych muszlach

Sałatka w makaronowych muszlach

Składniki:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 brokuł
100 g szynki wędzonej
1 świeży ogórek wężowy
250 g makaronu muszle
majonez
musztarda
pieprz
sól
mieszanka ziół do włoskich potraw
olej
45 min
4
1

1. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Posypać ziołami włoskimi i zostawić na 15 min. Następnie usmażyć na oleju. Przełożyć do miski i ostudzić.

2. Brokuła pokroić i krótko ugotować w osolonej wodzie. Szybko oziębić. Pokroić na małe kawałki.

2. Szynkę i ogórka pokroić w niedużą kostkę.

3. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić.

4. Majonez wymieszać z musztardą.

5. Mięso, szynkę, ogórki i brokuły włożyć do miski, zalać majonezem i wymieszać. Doprawić do smaku.

6. Makaronowe muszle napełnic sałatką.

7. Podawać i zjadać wraz z makaronem.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3
liczba głosów: 4

KOMENTARZE:

Autor:

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Prosta i wyrafinowana przekąska
Majka Puchalska
Przekąska idealna na śniadanie
Romana Bielecka-Krupa
Aromatyczna i prosta
Jolanta Pasek
Frittata z cukinią i mozarellą