Grupa
Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza

Składniki:
1 kula mozzarelli
2 jajka
Odrobina mleka
Mąka pszenna
Kilka kromek chleba
Sól, olej do smażenia
15 minut
1
0

Przygotowanie:

 

W misce wymieszać jajka z mlekiem, dodać sól.

 

Z kromek chleba odkroić skórkę. Można im nadać różny kształt, na przykład trójkątów lub kwadratów, ale można pozostać przy swobodnym kształcie, po prostu przypominającym małą kanapkę.

 

Mozzarellę pokroić na plastry.

 

Każdy plaster wkładać między dwie kromki.

 

Stworzone w ten sposób podwójne kanapeczki obtoczyć dokładnie w mące, a następnie zanurzyć na chwilę w jajku. Każda kanapka powinna dokładnie pokryć się masą jajeczną.

 

Kłaść na patelnię na dobrze rozgrzanym oleju, smażyć do momentu, aż chleb będzie złocisty. 

 

Jeść na ciepło.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Prosta i sycąca
Beata Pszczółka
Soczysty i wyrafinowany
Jowita Grzeszczyk
Ależ kolory i smaki!
Beata Pszczółka
We włoskich barwach