Grupa
Caprese
Mało kalorii.

Caprese

Składniki:
1 ładny, dojrzały pomidor
1 kula sera mozzarella
garść listków bazylii
dobra oliwa, najlepiej extra vergine
10 minut
10
0

Przygotowanie:

 

Pomidora umyć, osuszyć, pokroić na plastry.

 

Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić na plastry.

 

Na półmisku układać naprzemiennie plastry pomidora i sera; najlepiej tak, aby plasterki zachodziły na siebie.

 

Wszystko posypać po wierzchu listkami bazylii, w całości lub porwanymi w rękach.

 

Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.

 

SMACZNEGO !

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4.4
liczba głosów: 10
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Niekłopotliwa sałatka z makaronem... w makaronie.
Bona Apetita! Blog kulinarny
Płaski toskański chleb
Romana Bielecka-Krupa
Pełna smaku
Beata Pszczółka
We włoskich barwach