Grupa
Roladki z mozarellą

Roladki z mozarellą

Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
mały słoiczek pesto z bazylią
całe opakowanie makaronu wstążki
100 g sera mozarella
4 suszone pomidory z zalewy olejowej
100 g szynki dojrzewającej lub cienkie plastry boczku wędzonego
100 ml bulionu drobiowego
3 łyżki oleju
sól
pieprz
40 min.
1
0

1. Mięso opłukać i osuszyć. Duże filety przekroić wzdłuż na pół (z jednego grubszego zrobić dwa cieńsze) i rozbić delikatnie tłuczkiem przez foliowy woreczek. Oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron.

2. Pomidory osączyć z zalewy, mozarellę pokroić wzdłuż na ćwiartki.

3. Każdy płat mięsa posmarować z jednej strony pesto, położyć jeden kawałek mozarelli i pomidora. Zwinąć ciasno w rulon i owinąć szynką lub boczkiem. Obwiązać ściśle białą bawełnianą nicią.

4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.

5. Przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać bulionem drobiowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1800C. Piec 15 min.

6. W tym czasie ugotować makaron.

7. Roladki podawać z makaronem polanym sosem z pieczenia.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Troszkę inna pizza - z grzybami, mogą być przeróżne (leśne) nie tylko pieczarki.
Magdalena Tuła
Może ta nazwa PASZTET nie do końca jest adekwatna, ale potrawa wyśmienita, koniecznie trzeba jej spróbować.
Magdalena Tuła
Odnalazłam cudowne wiosenne zielone risotto przygotowane z młodymi liśćmi szpinaku. Polecam.
Bona Apetita! Blog kulinarny
Tym razem zamknęłam pizzę bianca w pierogu, czyli w calzone.