Grupa
Roladki z mozarellą

Roladki z mozarellą

Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
mały słoiczek pesto z bazylią
całe opakowanie makaronu wstążki
100 g sera mozarella
4 suszone pomidory z zalewy olejowej
100 g szynki dojrzewającej lub cienkie plastry boczku wędzonego
100 ml bulionu drobiowego
3 łyżki oleju
sól
pieprz
40 min.
1
0

1. Mięso opłukać i osuszyć. Duże filety przekroić wzdłuż na pół (z jednego grubszego zrobić dwa cieńsze) i rozbić delikatnie tłuczkiem przez foliowy woreczek. Oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron.

2. Pomidory osączyć z zalewy, mozarellę pokroić wzdłuż na ćwiartki.

3. Każdy płat mięsa posmarować z jednej strony pesto, położyć jeden kawałek mozarelli i pomidora. Zwinąć ciasno w rulon i owinąć szynką lub boczkiem. Obwiązać ściśle białą bawełnianą nicią.

4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.

5. Przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać bulionem drobiowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1800C. Piec 15 min.

6. W tym czasie ugotować makaron.

7. Roladki podawać z makaronem polanym sosem z pieczenia.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pożywne danie główne z makaronem i mięsem drobiowym.
Bona Apetita! Blog kulinarny
Z oliwkami i mozzarellą
Beata Pszczółka
Sycące i pachnące lasem
Jowita Grzeszczyk
Lato z piekarnika