Roladki z mozarellą
Składniki:
1. Mięso opłukać i osuszyć. Duże filety przekroić wzdłuż na pół (z jednego grubszego zrobić dwa cieńsze) i rozbić delikatnie tłuczkiem przez foliowy woreczek. Oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron.
2. Pomidory osączyć z zalewy, mozarellę pokroić wzdłuż na ćwiartki.
3. Każdy płat mięsa posmarować z jednej strony pesto, położyć jeden kawałek mozarelli i pomidora. Zwinąć ciasno w rulon i owinąć szynką lub boczkiem. Obwiązać ściśle białą bawełnianą nicią.
4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.
5. Przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać bulionem drobiowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1800C. Piec 15 min.
6. W tym czasie ugotować makaron.
7. Roladki podawać z makaronem polanym sosem z pieczenia.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Troszkę inna pizza - z grzybami, mogą być przeróżne (leśne) nie tylko pieczarki.
Magdalena Tuła
Może ta nazwa PASZTET nie do końca jest adekwatna, ale potrawa wyśmienita, koniecznie trzeba jej spróbować.
Magdalena Tuła
Odnalazłam cudowne wiosenne zielone risotto przygotowane z młodymi liśćmi szpinaku. Polecam.
Bona Apetita! Blog kulinarny
Tym razem zamknęłam pizzę bianca w pierogu, czyli w calzone.
