

Pasta bakłażanowa
Składniki:
Przygotowanie:
Bakłażana przekroić na pół, posmarować oliwą i wstawić do piekarnika na mniej więcej 40 minut.
Upieczony miąższ bakłażana wydrążyć.
Ząbek czosnku obrać ze skórki.
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować dość grubo.
Przyprawić do smaku.
Można dorzucić pikantnej papryki, żeby zaostrzyć smak. Można dodać octu winnego lub soku z cytryny, jeśli ktoś lubi bardziej kwaskowe smaki.
Pasta bakłażanowa sprawdzi się z makaronem, pieczonymi warzywami, z mozzarellą czy małymi grzaneczkami crostini.
Pycha!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Magdalena Tuła
Ciekawe połączenie makaronu, ryby i melona. Smak godny wypróbowania.