Grupa
Kluseczki do wielkanocnego rosołu

Kluseczki do wielkanocnego rosołu

Składniki:
85 g startego parmezanu
1/4 łyżeczki świeżo zmielonej gałki muszkatołowej
35 g bułki tartej
lub mąki pszennej
6 dużych jajek
sól do smaku
5 min.
1
0

1. W misce wymieszać ser z bułką tartą.

2. Dodać jajko i widelcem lub rózgową trzepaczką połączyć składniki.

3. Dodać sól i gałkę do smaku.

4. Mieszając bulion widelcem wlewać masę jajeczną stopniowo - powstaną małe kluseczki (i trochę większe też).

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Majka Puchalska
Takie proste!
Majka Puchalska
Świeża, radosna, różnorodna
Bona Apetita! Blog kulinarny
Czerwono i słonecznie