Grupa
Panna cotta z malinami

Panna cotta z malinami

Składniki:
1l śmietanki kremowej 30%
110 g cukru
3 łyżeczki żelatyny w proszku
laska wanilii

200 g malin
70 g cukru
20min.+
1
0

1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.

2. Śmietankę zagotować z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół.

3. Z gorącej śmietanki wyciągnąć wanilię (a najlepiej przecedzić całość przez sitko), dodać żelatynę, wymieszać.

4. Rozlać do pucharków, wstawić do lodówki na min. 5 godzin.

5. Przygotować sos: maliny rozgnieść i przetrzeć przez sitko, dodać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia.

6. Gotowy deser polać sosem, udekorować malinami i listkami melisy lub mięty.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Zniewalająca słodycz
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.
Magdalena Tuła
Kolejne proste i dobre ciasto. Do przygotowania dla niespodziewanych gości.
Beata Pszczółka
Aromatyczne maleństwa