Panna cotta z malinami
Składniki:
1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
2. Śmietankę zagotować z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół.
3. Z gorącej śmietanki wyciągnąć wanilię (a najlepiej przecedzić całość przez sitko), dodać żelatynę, wymieszać.
4. Rozlać do pucharków, wstawić do lodówki na min. 5 godzin.
5. Przygotować sos: maliny rozgnieść i przetrzeć przez sitko, dodać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia.
6. Gotowy deser polać sosem, udekorować malinami i listkami melisy lub mięty.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.
Magdalena Tuła
Kolejne proste i dobre ciasto. Do przygotowania dla niespodziewanych gości.