Grupa
Panna cotta z malinami

Panna cotta z malinami

Składniki:
1l śmietanki kremowej 30%
110 g cukru
3 łyżeczki żelatyny w proszku
laska wanilii

200 g malin
70 g cukru
20min.+
1
0

1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.

2. Śmietankę zagotować z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół.

3. Z gorącej śmietanki wyciągnąć wanilię (a najlepiej przecedzić całość przez sitko), dodać żelatynę, wymieszać.

4. Rozlać do pucharków, wstawić do lodówki na min. 5 godzin.

5. Przygotować sos: maliny rozgnieść i przetrzeć przez sitko, dodać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia.

6. Gotowy deser polać sosem, udekorować malinami i listkami melisy lub mięty.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Drożdżowe ciasto, w smaku przypominające panettone. Łatwe do wykonania. I ten aromat...
Beata Pszczółka
Toskański przysmak nie tylko na święta
Magdalena Tuła
Niekłopotliwy sernik zarówno na ciepło, jak i na zimno
Beata Pszczółka
Migdałowe szaleństwo