
Panna cotta z malinami
Składniki:
1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
2. Śmietankę zagotować z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół.
3. Z gorącej śmietanki wyciągnąć wanilię (a najlepiej przecedzić całość przez sitko), dodać żelatynę, wymieszać.
4. Rozlać do pucharków, wstawić do lodówki na min. 5 godzin.
5. Przygotować sos: maliny rozgnieść i przetrzeć przez sitko, dodać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia.
6. Gotowy deser polać sosem, udekorować malinami i listkami melisy lub mięty.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Jeśli uda się zdobyć kilka liści cytrynowych - koniecznie trzeba je przeznaczyć na limoncello.
Magdalena Tuła
Słodki alkoholowy deser na zimno lub ciepło, z owocami lub ciasteczkami.