Grupa
Nadziewane radicchio

Nadziewane radicchio

Składniki:
1 duży liść radicchio rosso (lub 2 mniejsze)
1 łyżka mięsa mielonego
1 łyżka posiekanych ulubionych ziół
1 łyżka sera mascarpone
Sól, pieprz, oliwa
45 minut
6
0

Przygotowanie:

 

Radicchio umyć, osuszyć.

 

Mięso mielone wymieszać z serkiem mascarpone i ziołami, doprawić do smaku. Można dodać też inne ulubione składniki, na przykład suszone pomidorki czy kapary, które zaostrzą smak.

 

Farsz nałożyć na liść i zawinąć brzegi tak, by stworzyły rodzaj futerału.

 

Do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oliwy, delikatnie ułożyć nadziewane radicchio i zapiekać przez pół godziny.

Gdybyśmy wcześniej przesmażyli mięso, można by wówczas skrócić czas przebywania radicchio w piekarniku do kwadransa.

 

Delikatna przystawka z włoską fantazją.

 

 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

1.7
liczba głosów: 6
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Soczysty i wyrafinowany
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.
Majka Puchalska
Zabawne i pełne smaku
Beata Pszczółka
We włoskich barwach