Grupa
Bułeczki alla caponata
Mało kalorii.

Bułeczki alla caponata

Składniki:
1 spora bułka pszenna
Jeden mały bakłażan
1 mała cebula
2 łyżki passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki w kawałkach
Sól, pieprz, oliwa
30 minut
2
0

Przygotowanie:

 

Bakłażana pokroić w niedużą kostkę.

Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, dodać oliwę.

 

Kiedy cebula się zeszkli, dorzucić bakłażana. Dusić pod przykryciem przez kilka minut, aż bakłażan zmięknie. Wtedy dodać passatę pomidorową. Jeszcze chwile dusić.

 

Bułkę przekroić na pół, wydrążyć, a wydrążony miąższ rozdrobnić i dorzucić do bakłażana.

 

Sos na patelni doprawić i nałożyć do bułeczek.

 

Nafaszerowane bułeczki wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 10 minut, aż skórka zaccznie się rumienić i lekko stwardnieje.

 

Po wyjęciu można posypać startym serem o pikantnym smaku.

 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Niespodziewanie pyszny
Beata Pszczółka
Prosta i sycąca
Beata Pszczółka
Pokaż kotku, co masz w środku
Jolanta Pasek
Frittata z cukinią i mozarellą