Grupa
Likier kawowy

Likier kawowy

Składniki:
2 garście ziaren kawy - musi być dobrej jakości
300 ml wódki
1 skondensowane mleko w puszce słodzone
3 dni
1
0

1. Kawę zalać wódką w słoju, zakręcić i zostawić na 3 dni mieszając od czasu do czasu.

2. Odlać płyn, przecedzić przez watę lub bawełniane płatki kosmetyczne i wymieszać z mlekiem.

3. Trzymać w lodówce.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Jeśli uda się zdobyć kilka liści cytrynowych - koniecznie trzeba je przeznaczyć na limoncello.
Magdalena Tuła
To jest "wariacja" na temat tiramisu - łatwiejsza do podania, bardziej podzielna i dłużej zachowująca świeżość.
Beata Pszczółka
Słodkie, kuszące...
Beata Pszczółka
Migdałowe szaleństwo