Grupa
Likier kawowy

Likier kawowy

Składniki:
2 garście ziaren kawy - musi być dobrej jakości
300 ml wódki
1 skondensowane mleko w puszce słodzone
3 dni
1
0

1. Kawę zalać wódką w słoju, zakręcić i zostawić na 3 dni mieszając od czasu do czasu.

2. Odlać płyn, przecedzić przez watę lub bawełniane płatki kosmetyczne i wymieszać z mlekiem.

3. Trzymać w lodówce.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.
Beata Pszczółka
Włoski aromat
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.
Beata Pszczółka
Migdałowe szaleństwo