
Likier cytrynowy limoncello
Składniki:
1. Skórki cytryn i listki drzewa cytrynowego zalać spirytusem, umieścić w hermetycznie zamykanym szklanym naczyniu i odstawić w ciemne miejsce na 15 dni. Co jakiś czas potrząsać naczyniem.
2. Po 15 dniach dodać 500 ml wody z sokiem z cytryny i cukrem. Dobrze wymieszać i pozostawić na 24 godziny. Przefiltrować i rozlać do butelek.
3. Likier jest gotowy do spożycia po 30 dniach.
Podaje się go schłodzonego po posiłku.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.
Magdalena Tuła
Maliny wciąż dojrzewają. Warto wykorzystać trochę owoców, aby przygotować ten pyszny deser.