
Likier cytrynowy limoncello
Składniki:
1. Skórki cytryn i listki drzewa cytrynowego zalać spirytusem, umieścić w hermetycznie zamykanym szklanym naczyniu i odstawić w ciemne miejsce na 15 dni. Co jakiś czas potrząsać naczyniem.
2. Po 15 dniach dodać 500 ml wody z sokiem z cytryny i cukrem. Dobrze wymieszać i pozostawić na 24 godziny. Przefiltrować i rozlać do butelek.
3. Likier jest gotowy do spożycia po 30 dniach.
Podaje się go schłodzonego po posiłku.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszne jesienne ciasto, którego przepis zamieszczono w książce "Codzienność w Toskanii" opisywanej ostatnio w innej zakładce.
Magdalena Tuła
Cantucci, biscotti - jak zwał, tak zwał - pyszne sucharki do kawy lub... wina.
Magdalena Tuła
Kolejne proste i dobre ciasto. Do przygotowania dla niespodziewanych gości.