Grupa
Crostini (nie tylko) z gorgonzolą

Crostini (nie tylko) z gorgonzolą

Składniki:
Kilka kromek pieczywa
Garść czarnych oliwek
Kilka łyżeczek pesto rosso
Kilka plastrów sera gorgonzola
Orzeszki piniowe (lub np. pestki słonecznika, żeby wzmocnić efekt chrupania)
Oliwa
25 minut
5
0

Przygotowanie:

 

Kromki chleba spryskać oliwą i wstawić do piekarnika, aby się lekko podpiekły.

 

Nie należy doprowadzać ich do chrupkości, powinny być jeszcze miękkie.

 

Wyjmujemy z piekarnika i na każdej układamy po plastrze sera, odrobinie pesto rosso, pokrojone oliwki i orzeszki.

 

Z powrotem wkładamy całość do piekarnika i zostawiamy do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać.

Można przytrzymać dłużej, aby całkiem rozlał się po grzance, lub wyjąć, gdy jeszcze zachowuje kształt.

 

Smacznego

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4.8
liczba głosów: 5
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Treściwe maleństwa
Beata Pszczółka
Aromatyczne i pełne smaku
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.
Magdalena Tuła
Bardzo szybka i zaskakująco smaczna sałatka do przygotowania tuż przed podaniem na stół.