Grupa
Crostini (nie tylko) z gorgonzolą

Crostini (nie tylko) z gorgonzolą

Składniki:
Kilka kromek pieczywa
Garść czarnych oliwek
Kilka łyżeczek pesto rosso
Kilka plastrów sera gorgonzola
Orzeszki piniowe (lub np. pestki słonecznika, żeby wzmocnić efekt chrupania)
Oliwa
25 minut
5
0

Przygotowanie:

 

Kromki chleba spryskać oliwą i wstawić do piekarnika, aby się lekko podpiekły.

 

Nie należy doprowadzać ich do chrupkości, powinny być jeszcze miękkie.

 

Wyjmujemy z piekarnika i na każdej układamy po plastrze sera, odrobinie pesto rosso, pokrojone oliwki i orzeszki.

 

Z powrotem wkładamy całość do piekarnika i zostawiamy do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać.

Można przytrzymać dłużej, aby całkiem rozlał się po grzance, lub wyjąć, gdy jeszcze zachowuje kształt.

 

Smacznego

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4.8
liczba głosów: 5
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Jowita Grzeszczyk
Smakowity drobiazg
Beata Pszczółka
We włoskich barwach
Beata Pszczółka
Zabawne i świeże, jak włoskie lato
Jolanta Pasek
Frittata z cukinią i mozarellą