Chiacchiere
Składniki:
Przygotowanie:
Zmiksować jaja z cukrem na puszystą masę.
Dodać roztopione masło, startą skórkę cytryny, wino, mąkę, szczyptę soli.
Wyrobić elastyczne ciasto. Gdyby lepiło się do rąk, należy dodać jeszcze trochę mąki.
Rozwałkować ciasto na prostokąty.
Smażyć na głębokim oleju.
Usmażone chiacchiere odstawić na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym, w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Kiedy ostygną, posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
KOMENTARZE:
Autor: MRCELLO MASTROIANI
bUONI, BUONISSIMI!!!!
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Cantucci, biscotti - jak zwał, tak zwał - pyszne sucharki do kawy lub... wina.
Magdalena Tuła
Słodki alkoholowy deser na zimno lub ciepło, z owocami lub ciasteczkami.
Magdalena Tuła
Świetnie komponujący się z prostą crostatą dżemik. Sezon na pigwy trwa.
