
Likier miętowy
Składniki:
1. Listki mięty delikatnie umyć, umieścić w szklanym naczyniu i zalać spirytusem.
2. Zamknąć szczelnie i pozostawić na 2 dni do macerowania.
3. Przygotować syrop: zagotować 300 ml wody z dodatkiem cukru i ostudzić.
4. Spirytus przecedzić, wymieszać z syropem, dodać pozostałe składniki, wymieszać i pozostawić na pół dnia w ciemne miejsce.
5. Po tym czasie dokładnie przefiltrować płyn, rozlać do butelek - ciemnych ze szczelnym zamknięciem. Pozostawić na miesiąć.
6. Likier najlepiej smakuje schłodzony.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.
Magdalena Tuła
Drożdżowe ciasto, w smaku przypominające panettone. Łatwe do wykonania. I ten aromat...
Magdalena Tuła
Kolejne proste i dobre ciasto. Do przygotowania dla niespodziewanych gości.
WŁOSKIE MEBLE - ITALIASTYLE