Grupa
Biały krem z limoncello

Biały krem z limoncello

Składniki:
1 tabliczka białej czekolady
150 ml śmietany kremówki
2-3 łyżki limoncello
Do dekoracji biszkopty, owoce
25 minut
2
0

Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

 

Do śmietany dodać limoncello i zagotować.

 

Dodać rozpuszczoną białą czekoladę, wymieszać. I gotowe.

 

To błyskawiczny krem, który można dodać po przestudzeniu podać do owoców lub ciasteczek. Jest tak pyszny, że właściwie można go też zjeść bez żadnego towarzystwa.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
To jest "wariacja" na temat tiramisu - łatwiejsza do podania, bardziej podzielna i dłużej zachowująca świeżość.
Magdalena Tuła
Przepis wzięty od autorki "Codzienności w Toskanii", klasyczny włoski placek do kawy, może być z przeróżnym nadzieniem.
Magdalena Tuła
Pyszne jesienne ciasto, którego przepis zamieszczono w książce "Codzienność w Toskanii" opisywanej ostatnio w innej zakładce.
Magdalena Tuła
Alkoholowy napój do samodzielnego wykonania, prosty i efektowny, w sam raz na małe spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół. Nie wymaga dużo pracy, potrzebuje jednego - dobrej kawy. Od tego zależy wszystko.