Grupa
Smażone kwiaty cukinii

Smażone kwiaty cukinii

Składniki:
3 kwiaty cukinii
1 jajko
2 łyżki mąki
Sól, pieprz, oliwa
15 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Kwiaty cukinii umyć i osuszyć.

 

Do miseczki wbić jajko, roztrzepać widelce, posolić. Drobnymi porcjami dodawać mąkę i mieszać, aby nie powstały grudki. Ciasto powstać dość płynne ciasto.

 

Kwiaty cukinii zanurzać w cieście, dokładnie obtaczając ze wszystkich stron i układać na dobrze rozgrzanej patelni z większą niż zwykle ilością oliwy.

 

Smażyć chwilę, aż ciasto zacznie się rumienić. W trakcie przewrócić cukinie na drugą stronę.

 

Po usmażeniu wyłożyć na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

 

Można jeść na zimno, ale na ciepło jest smaczniejsze. Pycha!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Bardzo szybka i zaskakująco smaczna sałatka do przygotowania tuż przed podaniem na stół.
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.
Majka Puchalska
Przekąska idealna na śniadanie
Magdalena Tuła
Niekłopotliwa sałatka z makaronem... w makaronie.