Pieczone warzywa
Składniki:
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki.
Bakłażan kroimy w grubą kostkę.
Fenkuł dzielimy na ósemki i oddzielamy od siebie listki.
Suszone pomidory kroimy w paski.
Do dużego naczynia żaroodpornego wlewamy wino i oliwę.
Wrzucamy wszystkie przygotowane warzywa, solimy, pieprzymy, dorzucamy oregano i wszystko dokładnie mieszamy.
Im większy „bałagan” w misce, tym lepiej smaki się przenikną w trakcie pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż ziemniaki będą dobre, tj. ok. 50 minut.
Ten zestaw warzyw to doskonały dodatek do mięs.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Magdalena Tuła
Łatwe do przygotowania, ciekawe w smaku i bardzo delikatne pesto do makaronu i pieczywa.
