Grupa
Miecznik pod pierzynką

Miecznik pod pierzynką

Składniki:
1 stek z miecznika
Ser mascarpone
Suszona natka pietruszki
Suszony tymianek
Skórka otarta z jednej cytryny
Kilka kropel octu winnego
Sól, pieprz
1
0

Przygotowanie:

 

Miecznika doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni z obu stron. Ta ryba nie wymaga wiele czasu na patelni, trzeba uważać, by jej nie przesmażyć.

 

Kiedy będzie gotowa, zdjąć z patelni. A na patelnię wrzucić suszone zioła (wcześniej rozcierając je w rękach, aby wydobyć z nich aromat).

Dodać skórkę z cytryny, ocet winny (ostrożnie, żeby nie przesadzić) i serek mascarpone.

 

Wszystko błyskawicznie się ze sobą połączy i powstanie gęsty sos o ziołowym, rześkim aromacie, który idealnie współgra ze smakiem miecznika.

 

Jeść od razu, póki wszystkie smaki i zapachy jeszcze parują.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Wyrafinowany i pełen smaku
Magdalena Tuła
Może ta nazwa PASZTET nie do końca jest adekwatna, ale potrawa wyśmienita, koniecznie trzeba jej spróbować.
Magdalena Tuła
Ciekawy w smaku sos do ryżu z nutką oliwkowej goryczki.
Majka Puchalska
Wykwintne i proste