Miecznik pod pierzynką
Składniki:
Przygotowanie:
Miecznika doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni z obu stron. Ta ryba nie wymaga wiele czasu na patelni, trzeba uważać, by jej nie przesmażyć.
Kiedy będzie gotowa, zdjąć z patelni. A na patelnię wrzucić suszone zioła (wcześniej rozcierając je w rękach, aby wydobyć z nich aromat).
Dodać skórkę z cytryny, ocet winny (ostrożnie, żeby nie przesadzić) i serek mascarpone.
Wszystko błyskawicznie się ze sobą połączy i powstanie gęsty sos o ziołowym, rześkim aromacie, który idealnie współgra ze smakiem miecznika.
Jeść od razu, póki wszystkie smaki i zapachy jeszcze parują.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Może ta nazwa PASZTET nie do końca jest adekwatna, ale potrawa wyśmienita, koniecznie trzeba jej spróbować.
Magdalena Tuła
Ciekawy w smaku sos do ryżu z nutką oliwkowej goryczki.
