Grupa
Linguine z anchois i czerwoną cebulką

Linguine z anchois i czerwoną cebulką

Składniki:
250 g makaronu typu wstążki (np. linguine czy tagliatelle)
6-7 filecików anchois
2 średnie cebule czerwone
1/2 natki pietruszki
1 łyżka mascarpone lub gęstej śmietany (składnik nieobowiązkowy)
oliwa, sól, pieprz
20 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Makaron ugotować.

 

Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić cebulę pokrojoną w cienkie piórka (półplasterki). Podsmażyć.

 

Kiedy cebula zmięknie, dodać fileciki anchois pokrojone drobno (lub roztarte widelcem).

Wymieszać, aby anchois dokładnie obkleiły cebulę. Można też dodać mascarpone lub śmietanę, co zwiększy kremowość sosu.

 

Dodać posiekaną natkę pietruszki i ugotowany makaron. 

Wymieszać, odczekać chwilę, by smaki się wymieszały.

 

Podawać na gorąco. Jeść z apetytem. 

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Siła tkwi w prostocie
Jowita Grzeszczyk
Wyraziste i prościutkie
Majka Puchalska
Błyskawiczne do przygotowania
Index Food
Morskie wspomnienie