Grupa
Wstążki z bakłażanem i pomidorem

Wstążki z bakłażanem i pomidorem

Składniki:
250 g makaronu typu wstążki (tagliatelle, linguini, pappardelle)
1 średni bakłażan
4 duże pomidory
pół opakowania serka mascarpone
kieliszek białego wina
suszone włoskie zioła, np. oregano
sól, pieprz, oliwa
1
0

Przygotowanie:

 

Ugorować makaron.

 

Bakłażan umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.

Wrzucić na patelnię z odrobiną oliwy.

 

Kiedy będzie już prawie miękki, dorzucić pomidory pokrojone w grubą kostkę i dolać wino.

 

Poddusić przez chwilę, potem doprawić solą, pieprzem, ziołami.

 

Dodać ser mascarpone, rozprowadzić go, aby utworzył aksamitny sos.

 

Zdjąć z ognia, dodać ugotowany makaron.

 

Jeść od razu.

 

Ten makaron potrafi uzależnić.

 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Charakterne
Jowita Grzeszczyk
Proste, pyszne, sycące
Bona Apetita! Blog kulinarny
Czysta poezja
Beata Pszczółka
Aromatyczne jak z oliwnego gaju