Lasagne z łososiem i szpinakiem
Składniki:
Przygotowanie:
Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody
- wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC.
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek.
Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku.
W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu.
Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.
Smacznego!
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Gorące sycące danie pełne warzyw i aromatycznego parmezanu.
Magdalena Tuła
Troszkę inna pizza - z grzybami, mogą być przeróżne (leśne) nie tylko pieczarki.