Grupa
Bucatini z rukolą

Bucatini z rukolą

Składniki:
250 g makaronu bucatini
2 garście rukoli
2-3 łyżki pesto rosso z suszonych pomidorów
2-3 łyżki mascarpone
sól, pieprz
15 minut
2
0

Przygotowanie:

 

Nastawić wodę na makaron. Kiedy się zagotuje, posolić i wrzucić bucatini. Mieszać od czasu do czasu.

 

W tym czasie wrzucić na patelnię garść rucoli porwanej w dowolnej wielkości kawałki. Kiedy zmięknie, dodać pesto rosso i mascarpone (może być ewentualnie gęsta śmietana). Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 

 

Ugotowany makaron wrzucić na patelnię do serowo-pomidorowego kremu z rukolą. Zamieszać dokładnie, aby sos obkleił nitki bucatini.

 

Od razu nakłądać na talerze. Na talerzu obsypać resztą rukoli.

 

Świeża rukola doda pikantności całej potrawie.

 

Jeść od razu. I ze smakiem :)

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Błyskawiczne do przygotowania
Beata Pszczółka
Subtelne i eleganckie
Majka Puchalska
Intensywny, mocny, nieco męski
Jowita Grzeszczyk
Proste, pyszne, sycące