Grupa
Tortellini w koronie z cukinii

Tortellini w koronie z cukinii

Składniki:
Dowolne opakowanie małych pierożków tortellini
1 cukinia średniej wielkości
50 g sera gorgonzola
oliwa
15 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Pierożki tortellini wrzucić na gotującą się wodę i gotować według przepisu.

 

W tym czasie pokroić cukinię na cienkie plastry.

Na patelnię wlać trochę oliwy, wrzucić cukinię i lekko podsmażyć z obu stron.

 

Zdjąć plastry z patelni, a w ich miejsce wrzucić pokruszoną gorgonzolę. Intensywnie mieszać. Kiedy się rozpuści, jest gotowa.

 

Na talerz wykładamy gotowe pierożki tortellini, wokół robimy efektowną koronę z plasterków cukinii i polewamy zewnętrzny pierścień roztopionym sosem o bardzo intensywnym smaku. Można polać całe danie, ale gorgonzola jest mocna w smaku, więc należy ją traktować jak dodatek, a nie dominujący składnik dania.

 

Makaronowe pierożki w towarzystwie podsmażonej cukinii i slodkawo-pikantnego sosu w kolorze blu smakują wybornie. 

 

Smacznego.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Jowita Grzeszczyk
Oryginalny, intensywny smak
Beata Pszczółka
Charakterne
Beata Pszczółka
Włoskie klimaty
Jolanta Pasek
Penne z tuńczykiem, mozzarellą i czarnymi oliwkami