Grupa
Tagliatelle z łososiem i cukinią

Tagliatelle z łososiem i cukinią

Składniki:
250 g długiego makaronu (tagliatelle, linguini)
100 g wędzonego łososia
1 cukinia
1 cytryna
1 łyżka sera mascarpone
sól, pieprz, oliwa, ewentualnie papryka
15 minut
2
0

Przygotowanie:

 

Ugotować makaron.

 

Na patelnię wlać oliwę i wrzucić pokrojoną w słupki cukinię.

 

Kiedy lekko zmięknie, dodać skórkę otartą z jednej cytryny i łyżkę soku z cytryny oraz rozdrobnionego łososia.

 

Na zakończenie dodać ser mascarpone, wymieszać, aby ser przekształcił się w aksamitny sos, cudownie oblepiający wszystkie składniki.

 

Doprawić solą i pieprzem. Zwolennicy ostrzejszych smaków mogą dodać trochę ostrej papryki.

 

Do sosu dodać makaron, wymieszać.

Po minucie zdjąć z ognia.

 

Nakładać, jeść, cieszyć się chwilą sam na sam z pysznym jedzeniem. 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Siła tkwi w prostocie
Bona Apetita! Blog kulinarny
Czysta poezja
Jowita Grzeszczyk
Klasyczny smak
Jowita Grzeszczyk
Pełne smaku i radości