Grupa
Bucatini z pomidorkami koktajlowymi

Bucatini z pomidorkami koktajlowymi

Składniki:
250 g długiego makaronu
pół niedużej cukinii
garść pomidorków koktajlowych
1 czosnek
½ niedużej cebuli
2-3 łyżki białego wina
sól, pieprz, oliwa, ewentualnie lekkie włoskie zioła, np. bazylia
20 minut
4
0

Przygotowanie:

 

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

 

Na patelnię wlać odrobinę oliwy i podsmażyć na niej posiekaną cebulę i czosnek.

Po chwili dorzucić drobno pokrojoną cukinię (na przykład na ćwierćplasterki).

 

Poddusić z winem kilka minut.

 

Kiedy cukinia będzie miękka, wrzucić na patelnię pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki. Do doda potrawie dużo koloru, danie będzie nie tylko smaczne, lecz także bardzo efektowne.

Zostawić na ogniu przez chwilę.

 

Dodać odsączony makaron, zamieszać, zdjąć z ognia i podawać.

 

Danie jest proste, słodkawe od cukini, lekko kwaskowe od pomidorków.

Zrównoważone i radosne.

Można na wierzchu posypać bazylią.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4
liczba głosów: 4
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Aromatyczne jak z oliwnego gaju
Jowita Grzeszczyk
Treściwie i gorąco
Romana Bielecka-Krupa
Zmysłowa przyjemność
Beata Pszczółka
Aromatyczne i efektowne