 
            
        Spaghetti z klopsikami
                Składniki:
                
            
            
        1. W dużej misce wymieszać dokładnie mięso z jajkiem i łyżką natki pietruszki, doprawić do smaku.
2. Wycisnąć i rozdrobnić palcami pieczywo i dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać. Doprawić.
3. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na dużej tacy. Odstawić na pół godziny.
4. Rozgrzać oliwę na dużej patelni i smażyć klopsiki partiami. Odłożyć na talerz.
5. Po usmażeniu klopsików do patelni wlać passatę, bulion, dodać łyżeczkę cukru i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 min.
6. Ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z odrobiną masła.
7. Połączyć makaron z sosem i klopsikami, posypać parmezanem i świeżą natką.
BRAK WPISÓW
    
    
    
    DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
    Magdalena Tuła
                    Prosty i pyszny makaron dla wielbicieli czosnku i aromatycznej oliwy z oliwek. Zawsze się udaje.
                Bona Apetita! Blog kulinarny
                    
                 
                 
                     
                         
                         
                         
                        