Grupa
Penne con tonno, mozzarella e olive nere
Danie ostre.

Penne con tonno, mozzarella e olive nere

Składniki:
300 g makaronu penne
1 mozzarella
1 puszka tuńczyka
1 puszka krojonych pomidorów
150 g czarnych oliwek
3 duże ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka czerwona ostra
15 minut
1
0

Przygotowanie:


Na patelni podgrzewamy na oliwie z oliwek rozdrobniony czosnek.

 

Dodajemy puszkę tuńczyka i pokrojone pomidory z puszki.

 

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.

 

Następnie dodajemy pokrojone w krążki oliwki i wsypujemy ugotowany makaron.

 

Mieszamy makaron z sosem.

 

Ściągamy patelnię z gazu i posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą.

 

Smacznego :)

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Aromatyczne i błyskawiczne
Bona Apetita! Blog kulinarny
Czysta poezja
Jowita Grzeszczyk
Charakterny i ze smakiem