Grupa
Grillowe antipasti

Grillowe antipasti

Składniki:
2 papryki czerwone,
2 młode cukinie,
20 dag pieczarek,
2 cebule,
1 główka czosnku + 1 ząbek,
2/3 szkl. oliwy,
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta suszonego tymianku lub majeranku,
1/2 łyżeczki pieprzu
40 min +
3
0

1. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę, cukinię w plasterki lub półplasterki (w zależności od wielkości), pieczarki w ósemki, cebule na cząstki.

2. Czosnek obrać z wierzchnich łusek ale pozostawić w całej główce.

3. Ząbek czosnku obrać i rozetrzeć, wymieszać z oliwą i przyprawami przygotowując marynatę.

4. Warzywa zalać w misce marynatą i odstawić na godzinę do lodówki.

5. Ułożyć warzywa na tacce do grillowania i piec na gorącym grillu odwracając od czasu do czasu, aż będą miękkie.

 

Warzywa rewelacyjnie smakują z wyrazistym w smaku sosem czosnkowym.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 3
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Włoska klasyka
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.
Romana Bielecka-Krupa
Pełna smaku
Beata Pszczółka
We włoskich barwach