Grupa
Chłodnik ogórkowy

Chłodnik ogórkowy

Składniki:
3 świeże ogórki szklarniowe
6 małych kubeczków gęstego jogurtu naturalnego
sok z 1 cytryny
12 listków świeżej mięty
sól
pieprz
groszek ptysiowy lub grzanki pszenne
15 min +
1
0

1. Ogórki umyć, obrać i usunąć nasiona.

2. Zmiksować z jogurtem, sokiem z cytryny i umytymi i osuszonymi listkami mięty.

3. Doprawić solą i pieprzem.

4. Krem wstawić na przynajmniej 2 godz. do lodówki aby dobrze się schłodził. Dobrze jest też używać schłodzonych produktów.

5. Podawać zimny, w miseczkach, z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Bona Apetita! Blog kulinarny
zupa krem z białej fasoli
Magdalena Tuła
Kolejna zupa na chłodniejsze dni, pożywna i treściwa. Pełna smaku i aromatu rozpoczynającej się jesieni.
Magdalena Tuła
Oszczędna w środkach i bogata w smaki zupa, którą polubi każdy.
Magdalena Tuła
W sam raz na upalne dni - orzeźwiająca zupa - krem.