Grupa
Minestrone

Minestrone

Składniki:
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 ziemniaki
2 marchewki
pół cukinii
3 łodygi selera naciowego
1 l bulionu
4 pomidory
puszka białej fasoli
2 łyżki parmezanu
oregano
sól
pieprz
oliwa
45 min.
1
0

1. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając ok. 5 min.

2. Dodać pokrojoną marchewkę, cukinię i seler. Przesmażyć.

3. Warzywa zalać gorącym bulionem, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Zupę doprowadzić do wrzenia i gotować 15 min.

4. Dodać fasolkę z puszki i zagotować.

5. Doprawić oregano, solą i pieprzem.

6. Podawać  ze świeżym pieczywem posypaną parmezanem.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Bona Apetita! Blog kulinarny
zupa krem z białej fasoli
Magdalena Tuła
Zupa, która stała się hitem w mojej rodzinie. Jest pyszna i zdrowa, i oczywiście rozgrzewa po zabawie w śniegu.
Magdalena Tuła
Podawany na pierwsze danie rosół ze specjalnymi kluskami zrobionymi z parmezanu i bułki tartej
Jowita Grzeszczyk
Ciekawy smak i aromat