
Minestrone
Składniki:
1. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając ok. 5 min.
2. Dodać pokrojoną marchewkę, cukinię i seler. Przesmażyć.
3. Warzywa zalać gorącym bulionem, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Zupę doprowadzić do wrzenia i gotować 15 min.
4. Dodać fasolkę z puszki i zagotować.
5. Doprawić oregano, solą i pieprzem.
6. Podawać ze świeżym pieczywem posypaną parmezanem.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Podawany na pierwsze danie rosół ze specjalnymi kluskami zrobionymi z parmezanu i bułki tartej
Magdalena Tuła
Kocham zupy i ta jest w pełni godna dozgonnej miłości. Jeden warunek - trzeba lubić cebulę.
Magdalena Tuła
Zupa, która stała się hitem w mojej rodzinie. Jest pyszna i zdrowa, i oczywiście rozgrzewa po zabawie w śniegu.
Magdalena Tuła
Pożywna kremowa zupa z przepisu jednej z restauracji, które znaleźć można w książce "Smakując Toskanię".