Minestrone
Składniki:
1. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając ok. 5 min.
2. Dodać pokrojoną marchewkę, cukinię i seler. Przesmażyć.
3. Warzywa zalać gorącym bulionem, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Zupę doprowadzić do wrzenia i gotować 15 min.
4. Dodać fasolkę z puszki i zagotować.
5. Doprawić oregano, solą i pieprzem.
6. Podawać ze świeżym pieczywem posypaną parmezanem.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Dojrzałe pomarańczowe dynie aż się proszą, żeby przyrządzić z nich pyszną zupę na chłodniejsze popołudnia i wieczory.
Magdalena Tuła
Kolejna zupa na chłodniejsze dni, pożywna i treściwa. Pełna smaku i aromatu rozpoczynającej się jesieni.