Grupa
Zupa pavese

Zupa pavese

Składniki:
1 litr bulionu
1 żółtko
1 kromka chleba, najlepiej ciabatty lub innego chleba w stylu włoskim
1 ząbka czosnku
1 łyżka pomidorów krojonych, mogą być z puszki
2 łyżki startego parmezanu
Sól, pieprz, oliwa
Kilka gałązek natki pietruszki
20 minut
1
0

Kromkę ciabatty podpiec, posmarować ząbkiem czosnku, skropić oliwą.

 

W głębokim talerzu ułożyć grzankę, na nią wyłożyć krojone pomidory, pokrojoną drobno pietruszkę.

 

Ostrożnie wbić na żółtko.

 

Wlać bardzo gorący bulion i posypać obficie startym parmezanem.

 

Jeść od razu. Zupa jest lekka, efektowna i oryginalna. Można ją przygotować w kilka minut, a robi wrażenie.

 

Smacznego.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Delikatna, aksamitna w smaku
Magdalena Tuła
Kolejna zupa na chłodniejsze dni, pożywna i treściwa. Pełna smaku i aromatu rozpoczynającej się jesieni.
Jowita Grzeszczyk
Ciekawy smak i aromat
Magdalena Tuła
Jeszcze mamy lato więc proponuję pyszną zupę na zimno z pomidorami i papryką. Lato...