Grupa
Zupa pavese

Zupa pavese

Składniki:
1 litr bulionu
1 żółtko
1 kromka chleba, najlepiej ciabatty lub innego chleba w stylu włoskim
1 ząbka czosnku
1 łyżka pomidorów krojonych, mogą być z puszki
2 łyżki startego parmezanu
Sól, pieprz, oliwa
Kilka gałązek natki pietruszki
20 minut
1
0

Kromkę ciabatty podpiec, posmarować ząbkiem czosnku, skropić oliwą.

 

W głębokim talerzu ułożyć grzankę, na nią wyłożyć krojone pomidory, pokrojoną drobno pietruszkę.

 

Ostrożnie wbić na żółtko.

 

Wlać bardzo gorący bulion i posypać obficie startym parmezanem.

 

Jeść od razu. Zupa jest lekka, efektowna i oryginalna. Można ją przygotować w kilka minut, a robi wrażenie.

 

Smacznego.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Najbardziej znana włoska zupa, pełna świeżych warzyw i do wykonania w niezliczonych wersjach.
Majka Puchalska
Gęsta i pożywna
Magdalena Tuła
Pożywna kremowa zupa z przepisu jednej z restauracji, które znaleźć można w książce "Smakując Toskanię".
Bona Apetita! Blog kulinarny
zupa krem z białej fasoli